Edam-Volendam veruit goedkoopste gemeente in regio Waterland

Edam-Volendam veruit goedkoopste gemeente in regio Waterland
Edam-Volendam veruit goedkoopste gemeente in regio Waterland. Foto ANP
edam-volendam

In de regio bestaan aanzienlijke verschillen in belastingdruk voor de burgers van de verschillende gemeenten. De gemeente Edam-Volendam komt over het jaar 2012 als veruit de goedkoopste uit de bus met haar aanslagen voor de onroerende-zaakbelasting (WOZ), de afvalstoffenheffing en de rioolheffing.

De gemeente Zeevang spant de kroon. Bewoners van de groene poldergemeente aan het water betalen met afstand het meest aan gemeentelijke belasting en heffingen. In vergelijking met Zeevang zijn inwoners van Edam-Volendam dit jaar liefst 213,85 euro goedkoper uit.

Eigenaren/gebruikers in de financieel sterke gemeente Edam-Volendam worden aangeslagen voor een totaal van 605,38 euro. In Zeevang betalen eigenaren/gebruikers een bedrag van 819,23 euro. Ook de gemeente Landsmeer behoort tot de dure categorie. Eigenaren/gebruikers van Landsmeer zijn dit jaar 771,57 euro aan gemeentelijke lasten kwijt. Edam-Volendam en Purmerend daarentegen ontlopen elkaar niet veel. Het verschil tussen de twee grootste gemeenten van Waterland bedraagt 54,77 euro in het voordeel van de inwoners van Edam-Volendam. Dat blijkt uit een financieel overzicht van gemeenten die samen het regionaal belastingoverleg vormen.

Meer nieuws uit Nieuws

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.