Road to Stockholm: Ajax-kaartjes via Zweedse Marktplaats

Road to Stockholm: Ajax-kaartjes via Zweedse Marktplaats
Strömsnäbruk

De verslaggevers van deze krant hebben er al bijna duizend kilometers opzitten als ze eindelijk vinden waar ze naar op zoek zijn: Ajax-supporters! Bij een tankstation langs de E4 bij Strömsnäbruk genieten Aarjan van Noort en Liesbeth van Lierop uit Lisserbroek van het Zweedse zonnetje. Hun stemming is sowieso opperbest: na dagen stressen achter de computer hebben ze twee kaartjes voor de finale gescoord.

Het stel ging zondagochtend met een tent en een tree bier in de auto op weg naar Stockholm. Kaartjes hadden ze nog niet, maar dat is inmiddels ook gefikst. ,,Ik ben lid geworden van de Zweedse Markplaats”, vertelt Van Noort, gekleed in het Ajax-shirt van het seizoen 1995-1996. Hetzelfde shirt dat hij droeg toen hij dat seizoen op de tribune zat bij de verloren Champions League-finale tegen Juventus. ,,Met behulp van Google Translate ben ik op zoek gegaan naar kaarten.” ,,Hij is er de hele week mee in de weer geweest”, lacht zijn vrouw.

Maar het was het waard, want woensdag zit het koppel in de Friends Arena voor Ajax – Manchester United. Hoeveel ze ervoor hebben moeten betalen? ,,Te veel, maar we zijn erbij.” Dat Ajax gaat winnen, staat voor de Lisserbroekers vast. ,,Tuurlijk, 2-1!”

Meer nieuws uit Nieuws