Leidse thuiszorgorganisatie failliet

© Foto ANP

Liza Janson
Leiden

De Leidse thuiszorgorganisatie Care2all is failliet. Hierdoor zitten zo’n zeventig cliënten in onzekerheid over hun thuiszorg. Bij het bedrijf werken 23 mensen.

Voorlopig draait de zorginstelling aan de Lammenschansweg gewoon door. ,,We kijken momenteel of de bedrijfsactiviteiten kunnen worden doorgezet’’, zegt curator René Mons.

Daarna kijkt hij of een doorstart mogelijk is. ,,Het is nu te hectisch om naar een overnamekandidaat te kijken. Het is net gebeurd. We weten dus nog niet of er een doorstart in zit.’’

Werkgelegenheid

Wat er met de cliënten en het personeel gebeurt, is dan ook nog onduidelijk. ,,Bij een eventuele doorstart zal ik het maatschappelijk belang in het oog houden, samen met het continueren van de zorg en behoud van werkgelegenheid.’’

BeterZorg Leiden BV, waaronder Care2all valt, werd dinsdag failliet verklaard. Het bedrijf bestond pas net; het werd in 2014 opgericht.

Over de oorzaak van het faillissement kan Mons nog niets zeggen. ,,Het is te vroeg om daar uitspraken over te doen.’’

Tien

In Leiden zijn een kleine tien zorginstellingen die thuiszorg leveren. Bij Care2all kon niemand reageren op het faillissement.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.