’Nieuw centrum in Streekbos voor hele regio’

’Nieuw centrum in Streekbos  voor hele regio’
De gebruikers van het bezoekerscentrum knippen namens de gebruikers de eigen 'voordeur' open. (Foto HDC Media)
BOVENKARSPEL

Er zijn weinig recreatiegebieden in West-Friesland die zo goed worden bezocht als het Streekbos. Sinds vrijdagmiddag is het nieuwe riante bezoekerscentrum ook officieel geopend.

Gemeente Stede Broec heeft samen met Recreatieschap Westfriesland er niet alleen voor gezorgd dat de bezoekers voortaan terecht kunnen bij een cafetaria en het restaurant IJgenweis. Het grote centrum is tevens het thuishonk voor milieuvereniging IVN en de sterrenkundige vereniging Orion.

,,We hebben al veel mensen die hier voor hun plezier en rust komen’’, aldus een tevreden burgemeester Marian Goldschmeding. ,,Dit nieuwe bezoekerscentrum heeft een meerwaarde, voor het Streekbos en voor de regio.’’

Het Streekbos is vandaag en morgen het decor van het feest ’Streekbos in bedrijf’. Zo is er in het bos een archeologisch ’voetspoor’ uitgezet en zijn er tal van excursies. Een hoogtepunt is als vanavond het licht klassieke concert wordt gegeven door het trio Krull.

Een van de sterke punten van het Streekbos is dat het bevaarbaar is. Vandaar dat liefhebbers ook met hun bootje naar dit concert (20 uur) kunnen komen èn luisteren.

Meer nieuws uit Nieuws

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.