Treinpassagiers Amsterdam woedend op NS

Treinpassagiers Amsterdam woedend op NS
© ANP
AMSTERDAM

Treinreizigers die in de nacht van woensdag op donderdag met de trein uit Amsterdam probeerden weg te komen, klagen op Twitter volop over de dienstverlening van de Nederlandse Spoorwegen.

Treinen waren overvol, omdat veel Ajax-fans tegelijkertijd uit de stad vertrokken. Op Twitter klagen reizigers over matige communicatie, te weinig treinmaterieel, perronwissels op het laatste moment, treinen die steeds weer leeggeruimd werden en een gigantische vertraging.

De politie werd ingezet om te zorgen dat sommige overvolle treinen toch konden vertrekken, terwijl andere passagiers moesten wachten op de perrons.

De NS adviseerde sommige mensen een taxi te nemen. De klantenservicemedewerkers kunnen echter niet garanderen dat die kosten vergoed worden. Anderen krijgen te horen dat ze zonder taxi niet meer thuis kunnen komen en dat ze de eerste vroege trein kunnen nemen.

Verder verliep de uittocht van de fans uit de hoofdstad zonder grote incidenten. Er waren zo’n vijftien aanhoudingen, onder meer voor alcoholmisbruik, belediging en het in brand steken van een parasol. Dat meldde de politie rond 23.15 uur.

Amsterdam kreeg woensdagavond 120.000 Ajax-fans te verwerken. Zij waren vooral op het Museumplein te vinden. Zo'n 100.000 mensen keken daar naar de wedstrijd tegen Manchester United, die Ajax met 2-0 verloor.

Ook in Stockholm verliep de uittocht van voetbalfans voorspoedig. De Ajaxfans verlieten snel en teleurgesteld het stadion.

Meer nieuws uit Nieuws