Extra treinen lossen knelpunten nieuwe dienstregeling op

Extra treinen lossen knelpunten nieuwe dienstregeling op
Amsterdam

Om de knelpunten in de nieuwe dienstregeling voor 2018 op te lossen, laat de NS in Noord-Holland enkele extra treinen rijden, zo is besloten na overleg met reizigersvereniging Rover.

De problemen op de lijn Enkhuizen-Hoorn-Amsterdam gaat NS oplossen door in de ochtendspits een extra Intercity van Enkhuizen naar Amsterdam Centraal en een extra Intercity van Enkhuizen naar Hoorn te laten rijden. Aan het begin van de avondspits rijdt NS een extra Intercity van Amsterdam Centraal naar Enkhuizen. In totaal gaan er dan in de ochtend en avond vijf spits-Intercity’s Enkhuizen-Amsterdam. Deze bieden volgens NS in Hoorn goede aansluiting op de sprinters van en naar Alkmaar en Zaandam.

Op de Kennemerlijn gaat aan het einde van de ochtendspits een extra Intercity van Alkmaar naar Haarlem rijden en aan het begin van de avondspits van Haarlem naar Alkmaar.

Tot slot heeft NS besloten nog enkele verbeteringen door te voeren op de lijn Alkmaar, Uitgeest, Zaandam naar Amsterdam. Er komt een extra vroege sprinter die een betere overstap oplevert voor vroege reizigers naar Schiphol. In de avondspits rijdt NS twee extra Sprinters van Uitgeest naar Amsterdam Centraal, waardoor ze langer een kwartierdienst rijden.

De problemen die eerste waren ontstaan, komen omdat de NS in december start met een tienminutendienstregeling met Intercity’s tussen Amsterdam, Utrecht en Eindhoven. Dat levert meer treinen op. Nadeel is dat een paar verbindingen in Noord-Holland er op achteruit gaan. Dit wordt veroorzaakt door het feit dat hier een tienminutendienstregeling moet aansluiten op een kwartiersdienstregeling.

Meer nieuws uit Nieuws