Premium

Schokeffect blijft voorlopig uit bij VVSB

Schokeffect blijft voorlopig uit bij VVSB
Haarlem

Het ontslag van coach Jack Honsbeek heeft bij VVSB niet tot een schokeffect geleid. De Noordwijkerhouters gingen zaterdag voor de achtste keer op rij onderuit, ditmaal bij Koninklijke HFC: 3-0.

Waarnemend trainer Jan van den Berg voerde in vergelijking met het team dat een week eerder met 1-3 van De Treffers verloor twee wijzigingen door. Jordy Zwart en de van een blessure herstelde Jelmer Vijlbrief vervingen Sonny ten Hoope en Lulinho Martins.

Zwart acteerde als een slot op de deur achterin en Vijlbrief speelde op de hem bekende linksbackpositie. Ondanks de vijfmansdefensie waarmee de gasten voor de dag kwamen, creëerde de op plek zes bivakkerende thuisploeg voor rust diverse mogelijkheden.

De mooiste waren echter voor de hekkensluiter. Zo verzuimde Tommy Bekooij, die alleen op de keeper afging, te scoren. En ook Arno Dijkstra liet kansen onbenut. Halverwege de eerste helft viel de treffer aan de andere zijde.

Een verre vrije trap van Lars Weistra belandde bij de volledig vrijgelaten Wessel Boer, die van dichtbij raak schoot. ,,Al de zoveelste keer dat we een tegendoelpunt krijgen uit een standaardsituatie. Hier hadden we afspraken over en die werden niet nagekomen”, baalde doelman Ruben Valk.

Omdat een ingestudeerde vrije trap net niet door Dijkstra kon worden verzilverd en de vele hoekschoppen en voorzetten van de thuisploeg geen effect sorteerden werd 1-0 de ruststand.

Na de pauze draafden Martins en de na langdurig blessureleed weer beschikbare Frans van Niel bij VVSB op. Niet meer met vijf, maar met vier verdedigers kwamen de bezoekers nu veelvuldig op de vijandelijke helft.

Verder dan een paar afstandsschoten kwamen ze evenwel niet. En na het tweede Haarlemse doelpunt zakte het spel van de paarsgelen naar een bedenkelijk niveau. In de toegevoegde tijd strooide HFC nog extra zout in de wonde door via Robin Eindhoven te profiteren van een fout van de ingevallen Ten Hoope.

Interim-trainer Van den Berg zag het met lede ogen aan.

,,Ik moet dit even laten bezinken. Ik kende het elftal niet goed, daarom ben ik blij dat Vladimir Jozic mij met zijn kennis van het team bijstaat. Maar vandaag zag ik een ploeg zonder vertrouwen en met een gebrek aan mentale weerbaarheid. Als je naar de individuele kwaliteiten van de spelers kijkt kun je die best vergelijken met die van de meeste clubs in de tweede divisie. Daar is niks mis mee. Maar het is geen team. Dat bleek ook wel na rust. Door de omzettingen pakten we het aardig op en hadden we licht overwicht, al leverde dat niets op. Maar na de 2-0, nota bene na een ingooi van ons, was het los zand. VVSB onwaardig.”

Kon. HFC-VVSB 3-0

21. Boer 1-0, 61. Tadmine 2-0, 90+2. Eindhoven 3-0.

Toeschouwers: 500.

VVSB: Valk, Fecunda, Arroyo, Batist (46. Van Niel), Zwart, Vijlbrief (79. Ten Hoope), Bakker, Brands, De Rijk, Dijkstra (46. Martins), Bekooij.

Meer nieuws uit Sport Regionaal