Acties bij zorgverzekeraar Zilveren Kruis in Leiden [video]

LEIDEN

Tientallen mensen hebben maandagmiddag actie gevoerd bij het kantoor van Zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea in Leiden. Twee bussen met actievoerders kwamen halverwege de middag aan bij het kantoor met protestborden en spandoeken om actie te voeren tegen de sluiting van diverse ziekenhuizen.

De patiënten en het personeel voeren actie tegen de sluiting van het Slotervaartziekenhuis en de IJsselmeerziekenhuizen. De actievoerders lieten zich horen bij Zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea, die zij medeverantwoordelijk houden voor het faillissement van de zorginstellingen.

De actie wordt gesteund door de SP. Twee afzonderlijke petities voor behoud van de omgevallen ziekenhuizen zijn bij elkaar ruim 25.000 keer ondertekend. „Het is te gek voor woorden dat een ziekenhuis door zorgverzekeraars de das wordt omgedaan”, aldus Tweede Kamerlid Henk van Gerven van de SP. „We roepen de minister op om in te grijpen en deze ziekenhuizen voor Amsterdam en Flevoland te behouden.”

Paula en Gerda, bariatrische patiënten van het Slotervaartziekenhuis, namen deel aan de actie.

Volgens diverse actievoerders worden de patiënten gewoon aan hun lot overgelaten. Het personeel, die de warme zorg wil geven moeten hun patiënten die echt in het allerlaatste stukje van hun leven zitten, in een palliatief traject, echt de laatste maanden zeggen dat ze niet weten hoe het verder gaat. De actievoerders laten het er niet bij zitten en zijn vastbesloten om nog verder te gaan met actievoeren.

Lees ook: Actie in Leiden voor behoud failliete ziekenhuizen

Video: Flashlight Fotografie

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.