Beschonken automobilist aangehouden na roekeloos rijden door Rijnsburg

© Flashlight Fotografie

1 / 11
Rijnsburg

Een automobilist is in de nacht van zondag op maandag door de politie aangehouden op de oprit van de Provincialeweg N206 richting Noordwijk.

De man reed roekeloos met zijn voertuig door Rijnsburg. Onderweg veroorzaakte hij schade en agenten troffen onderdelen van zijn wagen aan. Zo was hij een band verloren en reed op de kapotte velg. Ook zijn kentekenplaat was achtergebleven voordat de man de Provincialeweg N206 op wilde rijden.

Omstanders die de man zagen rijden en probeerden hem vergeefs te stoppen. Uiteindelijk wilde de bestuurder met drie wielen de N206 op, maar de wagen kon niet meer verder. De politie hield daar de man aan. Op het politiebureau bleek na een blaastest dat de bestuurder tien keer de toegestande hoeveelheid alcohol had gedronken. Hij zit vast en de recherche doet verder onderzoek.

Doordat de auto rookte en er een brandlucht vanaf kwam, arriveerde ook de brandweer om de wagen te koelen. Behalve de wagen zelf liep ook het wegdek veel schade op. De oprit van de N206 was meer dan een uur afgesloten. Een bergingsbedrijf nam de auto mee.

De politie verzoekt mensen die vannacht opgelopen schade aan hun geparkeerde voertuig aantreffen contact op te nemen met de politie Katwijk, onder vermelding van nummer 2018292097.

Foto’s: Flashlight Fotografie

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.