Zes aanhoudingen naar aanleiding van onrust in Noordwijk

In brand gestoken auto’s op Rederijkersplein in Boerenburg, juni 2018.

In brand gestoken auto’s op Rederijkersplein in Boerenburg, juni 2018.© Archief

Peter van der Hulst
Noordwijk

De politie heeft maandagochtend vroeg op verschillende plekken in Noordwijk, Leiden en Voorhout zes aanhoudingen verricht en vijf woningen doorzocht. De actie, waarbij zestig agenten waren betrokken, had alles te maken met de onrust in de Noordwijkse buurt Boerenburg.

In deze woonwijk werden in mei en juni verschillende brandstichtingen verricht. Bewoners klaagden over overlast door jongeren en intimidaties.

De brand waarbij enkele personenbusjes in vlammen op gingen, was destijds voor burgemeester Jan Rijpstra aanleiding om de noodverordening in Boerenburg uit te roepen.

Lees ook: Burgemeester Rijpstra over noodverordening: ’Mensen voelen zich niet meer veilig’

De zes verdachten die maandagochtend rond half zeven van hun bed werden gelicht, variëren in de leeftijd van 16 tot en met 23 jaar. Zij worden verdacht van het dealen van drugs, brandstichting, en in sommige gevallen van beide vergrijpen.

Lees hier het verhaal over de aanhouding van de zes verdachten

De zes worden later door de recherche verhoord en zullen in de loop van de week worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die moet beslissen of de verdachten in verband met het onderzoek langer vast moeten blijven zitten.

Al eerder zijn in verband met deze zaak drie personen aangehouden voor het dealen van drugs. Zij zitten nog in voorarrest.

Lees ook: Weer aanhoudingen in Noordwijk

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.