’Der Vogelhändler’ bij Mozaïek Operette

Mozaiek met eerdere operette.

Mozaiek met eerdere operette.

Theo de With
Noordwijk

Voor haar jaarlijkse uitvoering heeft Mozaïek Operette Noordwijk het stof van een oude bekende geblazen: ’Der Vogelhändler’. De operette is komend weekend drie keer te zien in theater De Muze.

’Der Vogelhändler’ is in muzikaal opzicht een aaneenschakeling van bekende romantische melodieën. Het verhaal speelt zich af in een klein dorp in het Rijnland van de achttiende eeuw. Zoals gewoonlijk in een operette heeft het allemaal weinig om het lijf. Er zijn allerlei verwikkelingen en misverstanden met keurvorsten, jachtopzieners, postbezorgers en vogelhandelaars.

’Der Vogelhändler’ is van componist Carl Zeller (1842-1898) en geldt als een van de bekendste werken uit het klassieke operetterepertoire. Jaap Dijkhuis heeft een Nederlandse bewerking gemaakt en neemt ook de regie van Mozaïek Operette voor zijn rekening. Het orkest wordt gedirigeerd door Joep van der Oord.

Mozaïek Operette: ’Der Vogelhändler’, vrijdag 2 en zaterdag 3 november, 20 uur en zondag 4 november, 14.00 uur, theater De Muze, Noordwijk.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.