Premium

Leidse voetbalclubs kunnen kiezen: opheffen of fuseren

Leidse voetbalclubs kunnen kiezen: opheffen of fuseren
Leiden

De voetbalclubs FC Boshuizen, Leidsche Boys, Lugdunum en Roodenburg hebben een duidelijke keus. Ze kunnen zich opheffen of fuseren met een andere club.

Dat was de voorzitters van de vier eerder deze maand al meegedeeld, maar sportwethouder Paul Dirkse heeft dat nu ook vastgelegd in een brief aan de gemeenteraad.

De strenge bepalingen zijn het gevolg van het twee jaar oude project Voetbal Vitaal, bedoeld om het Leidse voetbal te saneren en weer gezond te maken.

GOL Sport heeft zich al opgeheven, FC Rijnland en vv Leiden zijn gefuseerd en UVS en Docos wordt een rooskleurige toekomst voorspeld.

Dat is niet het geval voor de overige vier verenigingen. FC Boshuizen aan de Boshuizerkade hoopt daar te kunnen blijven en met een of meer clubs samen verder te gaan. Leidsche Boys heeft geen plannen om te fuseren en laat het aan de individuele leden om over een paar jaar een nieuwe club te kiezen.

Roodenburg hoopt een ledenspurt te kunnen maken op sportpark Noord en kan wellicht ook een samenwerkingsverband aangaan met rugbyclub DIOK.

Lugdunum vindt dat de club ten onrechte bij de zwakke broeders wordt ingedeeld. Volgens de vereniging uit de Kikkerpolder moeten de leden van studentenclub en onderhuurder LSVV’70 bij die van Lugdunum worden opgeteld.

De gemeente gaat daar niet op in, maar stelt wel dat voetbalclubs die doorgaan als niet-vitaal hun sportpark in de komende jaren kunnen verliezen aan andere clubs en sporttakken.

Meer nieuws uit Sport Regionaal