’Informatie bij garages moet beter’

Parkeergarage Lammermarkt

Parkeergarage Lammermarkt© Hielco Kuipers

Loman Leefmans
Leiden

Bij drukke evenementen in de Leidse binnenstad wordt de toestroom van auto’s voortaan beter over de verschillende parkeergarage verdeeld. Dat meldt wethouder Martine Leewis (GroenLinks) naar aanleiding van de gebeurtenissen op 13 oktober, tijdens de open dag van de universiteit.

Het is de Leidse VVD-fractie die het onderwerp aan de kaak stelt. Op de bewuste dag was de ondergrondse parkeergarage aan de Lammermarkt helemaal vol. Maar op de bordjes lichtte het woord ’vrij’ op. Dus reden bezoekers in ’de wokkel’ helemaal naar beneden. Om van daar weer helemaal in rondjes naar boven te moeten rijden omdat er geen vrije plaats was. Dat leverde veel irritatie op en mensen kwamen flink te laat bij de open dag aan.

Wethouder Leewis kan zich de ergernis van toen levendig voorstellen en gaat maatregelen nemen om een herhaling te voorkomen. ,,Er was toen sprake van een storing in het verwijssysteem. Heel vervelend. Dat is inmiddels verholpen en wordt ook wat bijgesteld. En bij een volgende keer gaat we ervoor zorgen dat de auto’s beter over de stad en de andere garages worden gespreid.’’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.