Nick van Staveren (Noordwijk) bewijst zijn waarde

Nick van Staveren (Noordwijk) bewijst zijn waarde
Nick van Staveren.
© Archief
Leiden

Hij is zo’n beetje verworden tot de vlees geworden ’supersub’. Tegen Harkemase Boys bewees Nick van Staveren dat een basisplaats ook prima aan hem is besteed.

Met twee treffers had hij een flink aandeel in de 4-1 zege van Noordwijk waardoor de ploeg van Kees Zethof de koppositie in de hoofdklasse verstevigde.

Vooraf dacht Noordwijk een lastig middagje tegemoet te gaan. Harkemase Boys kondigde aan er vol op te klappen aangezien Noordwijk wel eens vermoeid zou kunnen zijn van de zware midweekse bekertrip naar Enschede.

De Friezen bleken echter hun woorden niet in daden om te kunnen zetten. Binnen een minuut stond Noordwijk op voorsprong toen Sabir Achefay het eindstation was na voorbereidend werk van Emiel Wendt en Martijn le Congé. Harkemase Boys maakte snel gelijk en was in de eerste helft niet minder dan de thuisploeg.

Toch ging Noordwijk met een voorsprong rusten. Van Staveren, die de geblesseerde Denzel James verving, tikte van dichtbij binnen.

Na rust was de van Hillegom overgekomen aanvaller voor de tweede keer succesvol waarna het Friese verzet was gebroken. Thomas Reynaers zorgde in de slotfase vanaf elf meter voor het slotakkoord: 4-1.

Omdat Quick Boys twee punten liet liggen tegen ASWH is Noordwijk nu alleen koploper met twee punten voorsprong.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie