Bus 56 weer door Oud Ade en Rijpwetering

Marlies Vording
Oud Ade

Hoewel de gloednieuwe installatie met klaphekken bij de Lange Brug nog niet volledig functioneert, kan buslijn 56 sinds vanochtend toch de gebruikelijke dienstregeling hervatten.

Verkeersregelaars leiden het verkeer in goede banen totdat het systeem in gebruik kan worden genomen. Dat gebeurt naar verwachting eind deze week. Ook de camera’s, die bij de klaphekken zijn geplaatst om te controleren of niemand de regels overtreedt, treden dan in werking.

Sinds afgelopen zomer kon de bus niet meer over de Leidseweg bij Oud Ade heen. Dat heeft te maken met de afsluiting van de krakkemikkige Lange Brug, die kampt met betonrot. Oud Ade, het oostelijke puntje van Warmond en het westelijke deel van Rijpwetering kwamen door de afsluiting zonder busverbinding te zitten. Openbaar vervoer werd omgeleid via de N445 en de Pastoor van der Plaatstraat in Rijpwetering.

Aan de staat van de Lange Brug is nog niets veranderd, maar uit nader onderzoek is gebleken dat smalle voertuigen en bussen er zonder veiligheidsrisico’s overheen kunnen. Zwaar verkeer wordt met de hekken geweerd.

Buslijn 56 rijdt tussen Leiden en Leimuiden via de dorpen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.