Boek over de kookschool van oom Iwan

Leerling serveert diner.

Leerling serveert diner.© Barrats Photo

Theo de With
Leiden

De Leidse uitgeverij De Muze houdt zondag 11 november het boek ’De kookschool van oom Iwan’ ten doop. De boekpresentatie is in Old School aan het Pieterskerkhof in Leiden.

De betreffende oom Iwan is Iwan Kriens, de Nederlandse chef-kok die aan het begin van de twintigste eeuw met zijn kookonderwijs de kookcultuur in Engeland veranderde. Kriens leidde meer dan een kwart eeuw de ’Hotel and Restaurant School’ van het Westminster Technical College, de eerste en lange tijd de enige beroepsopleiding voor chef-koks en obers in Engeland.

Dankzij journaliste Trudy van der Wees, getrouwd met Kriens’ achterneef en naamgenoot, wordt Iwan Kriens uit de vergetelheid gehaald. Zij ontrafelt het fascinerende levensverhaal van deze onbekende Hagenaar. In Engeland groeide hij uit tot ’The Dutch Chef’, de Jamie Oliver van honderd jaar geleden. Het boek kost 19,95 euro en bevat naast het biografische deel ook een aantal recepten.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.