Postbezorger vrijuit van mishandeling in Ter Aar

Roel Visser
Ter Aar

Een Alphenaar (33) die een automobilist uit Ter Aar in februari hard in het gezicht zou hebben gestompt is maandag door de politierechter vrijgesproken. Het OM had een celstraf geëist wegens mishandeling. Maar de politierechter vond dat er niet genoeg bewijs was.

De verdachte, die leiding geeft aan postbezorgers, moest in de vroege ochtend van 22 februari zelf de post bij een woning aan de Geerweg in Ter Aar brengen omdat een van zijn bezorgers niet kon. Toen hij bij een adres zijn auto even op de smalle weg stil zette, zou dat tot woede van een naderende automobilist hebben geleid. ,,Die kerel kwam met 100 km/u aangescheurd en begon te schelden en te tieren’’, aldus de verdachte. Hij deed voor hoe dat roepen ging: ,,Opzij! Ik moet er langs!’’

Volgens het slachtoffer was de bezorger naar zijn auto toegelopen om hem door het open raampje in het gezicht te stompen. Het slachtoffer zou een gescheurde lip hebben opgelopen. ,,Onzin’’, zegt de verdachte. ,, Ik zei: je bent niet goed, bezorgde daarna de post en dat was alles.’’ Zijn verhaal wordt bevestigd door twee getuigen, maar omdat dit kennissen zijn twijfelt het OM aan deze verklaringen. De verdachte is al eerder veroordeeld voor mishandeling in het verkeer en ook voor uitgaansgeweld.

De ontkennende Alphenaar gaf toe inderdaad geen lieverdje te zijn geweest, maar zei te zijn veranderd nu hij vader is. De politierechter zag ook dat de verdachte de schijn tegen zich had vanwege zijn verleden. ,,Maar als bewijs is alleen de aangifte van het slachtoffer te mager.’’ Daarom volgde vrijspraak.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.