Gemeente biedt minima weer collectieve zorgverzekering

Gemeente biedt minima weer collectieve zorgverzekering
Leiden

Wel of niet overstappen naar een andere zorgverzekeraar is inmiddels een jaarlijks terugkerend vraagstuk. Voor Leidenaars en Leiderdorpers met een laag inkomen biedt de gemeente Leiden in samenwerking met Zorg en Zekerheid ook in 2019 een collectieve gemeentepolis.

Om in aanmerking te komen voor een goedkope polis mag het inkomen van het huishouden maximaal 120 procent van de bijstandsnorm bedragen. Ook is er een vermogensgrens. Wie op 130 procent van de bijstandsnorm zit kan deelnemen, hoewel de gemeente dan niet bijdraagt in de kosten van de premie. In 2018 maakten 5.408 Leidse volwassenen gebruik van de regeling.

De collectieve zorgverzekering kent twee vormen: een basispakket en een aanvullend pakket. In het aanvullende pakket zijn onder andere fysiotherapie en de tandarts meeverzekerd. De collectieve zorgverzekering wordt elke drie jaar aanbesteed. De huidige aanbesteding loopt tot 2020. Bij de samenstelling wordt ook een ervaringspanel betrokken.

De gemeente benadert inwoners met een gemeentelijke uitkering elk jaar rechtstreeks. Doelgroepen die niet bij de gemeente bekend zijn, zoals mensen die een UWV-uitkering ontvangen of wel werken maar minder dan de gestelde inkomensnorm verdienen, moeten het zelf aanvragen.

Meer informatie is verkrijgbaar bij de sociale wijkteams of op de site www.gezondverzekerd.nl.

Meer nieuws uit Leiden

Keuze van de redactie