60 seconden: Bitcoin al dente

60 seconden: Bitcoin al dente

Ik voel me deze week een beetje als de jonge Biff Tannen die (in de film Back to the Future) in 1955 rondloopt met een boekje sportuitslagen voor de komende decennia, gekregen van zijn bejaarde zelf uit 2015.

Ik weet namelijk dat de Bitcoin, die al maanden rond de 6500 dollar schommelt, binnenkort een enorme koerssprong maakt.

Ik weet dat sinds vorige week. Drie vlot en prijzig (maar niet protserig) geklede heren krijgen in een chique Italiaans restaurant in Praag het tafeltje naast ons.

Ze bestellen het duurste stuk steak (de ober raadt het ze wat samenzweerderig aan, want het komt volgende week pas op de kaart) en gaan zonder naar prijs te informeren akkoord met de geadviseerde wijn.

Ze praten Engels met elkaar. Niet al te luid, maar we zitten zo dichtbij dat we het onmogelijk kunnen missen. Het is door ontbrekende informatie, die zij bij elkaar bekend weten, voor ons lastig te volgen.

Ze doen iets in de aandelenhandel en hebben een plan om de Bitcoinkoers op te krikken naar 10.000 dollar. Maar voordat ze dat doen moeten ze eerst afstemmen hoe ze -voordat een ander dat doet- de 100 miljoen kunnen binnenharken die dan ergens beschikbaar komt.

Zo af en toe werp ik deze week een blik op de koers. Rond 6500 dollar. Het is nog niet te laat.

Meer nieuws uit Opinie-Column

Keuze van de redactie