Groen licht voor huizen op plek Menswording

Groen licht voor huizen op plek Menswording
Leiderdorp

De Pluis Participatie Groep mag op de plek van kerkgebouw De Menswording aan het Heelblaadjespad in Leiderdorp een complex met 21 appartementen bouwen, met een ontmoetingsruimte op de begane grond.

Dat hebben burgemeester en wethouders van Leiderdorp besloten. Omdat het bouwplan politiek gevoelig ligt, willen ze er zo snel mogelijk over praten met de gemeenteraad. Dat gebeurt vermoedelijk in december.

In de buurt van de gesloten kerk, waar in december 2016 de laatste mis werd gehouden, ontstond begin dit jaar onrust toen bleek dat de beherende parochie HH Petrus en Paulus het gebouw had verkocht aan de Amsterdamse projectontwikkelaar Pluis. Buurtbewoners waren bang dat er hoogbouw zou komen en pleitten voor behoud van de maatschappelijke functie van het gebouw. Zij kregen daarvoor steun van het CDA.

De Pluis Participatie Groep toonde zich meteen bereid tot een compromis. Op de begane grond van het twaalf meter hoge appartementengebouw komt een soort buurthuis.

Het schetsplan dat de Pluis onlangs heeft ingediend, is in overleg met Leiderdorpse ambtenaren gemaakt. Als ook de gemeenteraad ’ja’ zegt tegen het voorstel, moet de ontwikkelaar zelf een bestemmingsplan laten opstellen.

Meer nieuws uit Leiden

Keuze van de redactie