Funked Up is minifestival in Scheltema

Funked Up is minifestival in Scheltema
TenTemPiés speelt zaterdag tijdens Funked Up haar laatste show in Leiden.
© Foto Sander Baks
Leiden

Het is een soort afsluiting van het Leiden International Film Festival (LIFF), maar staat volledig op zichzelf. Funked Up zaterdagavond in Scheltema is een minifestival met funk, jazz, soul, afro en hiphop.

,,We hebben de allerlaatste Leidse show van TenTemPiés’’, zegt organisator Peter Knoppert. De Amsterdams-Chileense band vierde in het voorjaar nog het tienjarig bestaan in Paradiso, maar heeft onlangs besloten zichzelf op te heffen. De bandleden gaan zich op nieuwe projecten richten. Wie hun aanstekelijke mix van stijlen nog eens aan den lijve wil ondervinden, kan zaterdag dus terecht in de voormalige dekenfabriek aan de Leidse Marktsteeg.

Peter Knoppert noemt Destructive Penguins de tweede hoofdact van Funked Up. ,,Deze Leidse band stond vier jaar geleden voor het eerst op ons evenement. Ze zijn nu letterlijk en figuurlijk volwassen geworden. Ze maken er altijd een wervelende show en passen daarom goed op Funked Up.’’

Een nieuw Leids concept is The Animals of the Forest. Dit dj-collectief draait muziek die gebaseerd is op moderne Afrikaanse dance. ,,Het is een beetje een gimmick’’, weet Knoppert, die ze eerder in Gebr. de Nobel heeft gezien. ,,Toen droegen ze dierenkostuums.’’

De kleine zaal van Scheltema is ook het domein van Muji Roux en Get The Funk Outta My Kitchen.

Peter Knoppert: ,,Muji Roux deed vorig jaar mee aan de Grote Prijs van de Bollenstreek. Het is hiphop met een dansbaar randje. Ik vond het heel aanstekelijk. Muji Roux stond deze zomer al op een paar grote festivals.’’

Get The Funk Outta My Kitchen bijt zaterdagavond het spits af in Scheltema. De Haagse groep laat zich inspireren door artiesten als Marcus Miller, The Red Hot Chili Peppers en The Average White Band.

Funked Up bestaat inmiddels al een paar jaar. Organisator Peter Knoppert voegt binnenkort een ander concept toe aan de Leidse uitgaansagenda: What’s Up. Hij wil op deze avonden de nieuwste trends op het gebied van jazz, funk en fusion laten horen.

Funked Up, zaterdag 10 november, 20.30 uur, Scheltema, Marktsteeg 1, Leiden, kaarten à 15 euro via www.scheltemaleiden.nl, www.liff.nl of bij de platenwinkels Plato en Velvet in Leiden.

Meer nieuws uit Leiden

Keuze van de redactie