Eis: 7 jaar voor groepsverkrachting Leidse vrouwen in Antwerpen

Internetredactie
Antwerpen

Tegen de vier verdachten van een groepsverkrachting in Antwerpen, waar twee jonge vrouwen uit Leiden en Leiderdorp slachtoffer van werden, is zeven jaar cel geëist.

De slachtoffers – 21 en 22 jaar - brachten 16 en 17 maart een weekendje door in Antwerpen en waren naar nachtclub Roxy geweest. Er zijn aanwijzingen dat ze daar een bedwelmend middel kregen toegediend.

Lees ook: Rechtszaak groepsverkrachting Leidse vrouwen in Antwerpen achter gesloten deuren

De vrouwen waren aanwezig bij de zitting. Hun advocaat las brieven van ze voor waaruit bleek dat ze het nog steeds heel zwaar hebben. De vrouwen zijn nog steeds niet te boven wat ze is overkomen.

Lees hier een uitgebreid verslag: Leidse meiden nog steeds ontdaan van groepsverkrachting

De rechtbank vonnist op 23 november.

De twee vrouwen van begin twintig deden half maart aangifte van groepsverkrachting. Mohamed S. (22) en Lamine N. (20) hadden het tweetal ontmoet in een discotheek en reden hen terug naar hun hotel. Daar hadden ze seks met hen.

Later hadden ook Tijani D. (19) en Eliel B. (20) gemeenschap met hen, aldus het OM. Ook als een of meer verdachten zich niet aan de vrouwen zouden hebben vergrepen, zijn ze volgens justitie medeplichtig omdat ze niet hebben ingegrepen.

S. zei eerder dat de vrouwen hadden ingestemd met de seks. Justitie heeft het viertal ook diefstal ten laste gelegd. Het geld en de telefoons van de vrouwen waren gestolen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.