Rechtszaak groepsverkrachting Leidse vrouwen in Antwerpen achter gesloten deuren

Leiden

Vier mannen staan vrijdag terecht voor de rechtbank in Antwerpen, op verdenking van groepsverkrachting van twee jonge vrouwen uit Leiden en Leiderdorp. De slachtoffers – 21 en 22 jaar - brachten 16 en 17 maart een weekendje door in Antwerpen en waren naar nachtclub Roxy geweest. Er zijn aanwijzingen dat ze daar een bedwelmend middel kregen toegediend.

Beklaagden Mohamed S. (22) en Lamine N. (20) hadden de vrouwen een lift terug naar hun hotel gegeven en zouden hen daar verkracht hebben. In de loop van de nacht werden ook Tijani D. (19) en Eliel B. (20) in de hotelkamer binnengelaten en ook zij zouden zich aan de vrouwen vergrepen hebben. De mannen, allemaal uit Antwerpen en omgeving, liepen tegen de lamp toen Mohamed S. een avond later zich weer bij het hotel meldde.

Lees ook: Eis: 7 jaar voor groepsverkrachting Leidse vrouwen in Antwerpen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lees ook: Jonge Leidse vrouwen slachtoffer groepsverkrachting

De slachtoffers meldden zich bij de politie met het verhaal dat ze in de nachtclub aan de praat waren geraakt met een groepje mannen. „We weten nog dat we in de discotheek waren”, verklaarden ze. „Daarna is er een zwart gat.” Toen ze ’s ochtends rond 10.30 uur wakker werden, wisten ze in eerste instantie niet wat er gebeurd was. Wel kwamen ze erachter dat er geld en telefoons verdwenen waren. Het hotelpersoneel heeft de vrouwen verteld dat er mannen op hun hotelkamer waren, waarop hun herinneringen langzaam terugkwamen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.