Premium

Eerste verlies vrouwen Grasshoppers

Eerste verlies vrouwen Grasshoppers
Landsmeer

De vrouwen van Solar-systemen Grasshoppers hebben in Landsmeer hun eerste competitienederlaag van het seizoen geleden.

De landskampioen verloor op bezoek bij Landslake Lions met het kleinst mogelijke verschil: 67-66. De Katwijksen kregen nog de kans om te winnen, maar in twee instanties kregen ze de bal er niet in.

Aanvankelijk speelde Grasshoppers moeizaam. De ploeg van coach Rick Driessen kwam zo’n tien punten achter. ,,We hadden weinig zelfvertrouwen in het begin, waarom weet ik ook niet. Maar daar moesten we wel even tegenaan knokken’’, zei Driessen.

Dat lukte zijn team wel goed, en Grasshoppers kwam met mooi spel weer helemaal terug in de wedstrijd. Het speet Driessen wel dat zijn talentvolle groep ’in de val van de routine’ was getrapt zoals hij dat noemde.

,,Vooral met Fieke Ligthart hadden we veel moeite. Ze speelde heel geraffineerd, en had een paar trucjes waar we vol intrapten. Ik wil niet elke keer klinken alsof we nog heel onervaren zijn, maar hier hebben we toch wel weer wat van geleerd. De volgende keer zal dat niet meer zo makkelijk gaan bij Lions. Nu scoorde ze nog te veel punten met simpele schijnbewegingen.’’

Beide teams schoten goed van het veld. Grasshoppers werkte de driepunters zelfs af tegen een percentage dat de 60 aantikte, en dat was wonderlijk genoeg hoger dan het vrijeworppercentage. De bezoeksters lieten te veel ’gratis’ punten liggen, en ook was Lions ze in de rebound nog wel eens de baas.

,,Maar ik heb ook heel mooie dingen van ons gezien’’, zei Driessen, die voor het eerst weer over Sonja Kuijt kon beschikken.

,,Het was zeker geen slechte wedstrijd, van beide kanten. Uiteindelijk is het maar een puntje verschil. Niemand verwacht dat wij een heel seizoen ongeslagen blijven. En we hebben er ook een paar gewonnen die we op verloren stonden. Er staan vijf ploegen heel dicht bij elkaar in de eredivisie. Die clubs gaan met elkaar uitvechten wie er kampioen wordt.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.