Duitse film favoriet op Leids filmfestival [video]

Theo de With
Leiden

De Duitse film ’Werk ohne Autor’ is de publiekslieveling van het zondagavond afgesloten Leiden International Film Festival (LIFF).

Deze film van regisseur Florian Henckel von Donnersmarck, bekend van Oscarwinnaar ’Das Leben der Anderen’, krijgt daarom de publieksprijs.

De festivalgangers konden na elke film hun waardering kenbaar maken op een schaal van 1 tot en met 5. ’Werk ohne Autor’ krijgt met een gemiddelde van 4,69 van alle films de hoogste waardering.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Als tweede eindigde er ook een Duitse film: ’Das schweigende Klassenzimmer’ behaalde een score van 4,66. Bij de publiekstelling kwam de documentaire ’Hoppezak, een familiebedrijf in vier seizoenen’ als derde uit de bus met een gemiddelde waardering van 4,64.

Werk ohne Autor.

Werk ohne Autor.

Deze documentaire over het honderd jaar bestaande kledingverhuurbedrijf Hoppezak werd de verrassing van het festival. Vanwege de grote belangstelling werden er tijdens het LIFF twee extra voorstellingen ingelast. Er wordt nu gekeken of landelijke distributie mogelijk is.

De American Indie Competition is gewonnen door ’Leave no trace’ van regisseur Debra Granik. Het LIFF is gespecialiseerd in onafhankelijk gemaakte films uit de Verenigde Staten. Met een gemiddelde waardering van 4,4 liet de winnaar de twaalf andere competitiefilms achter zich.

De dertiende editie van het Leidse festival trok dit jaar iets meer dan 40.000 bezoekers. Directeur Alexander Mouret is blij met dit resultaat. ,,Het festival groeit elk jaar verder en is nu het grootste betaalde culturele evenement van de regio. We bereiken steeds meer mensen.’’

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.