Aanhoudingen voor gooien zwaar vuurwerk Koudenhoorn [update]

Warmond

Twee mannen zijn woensdagavond aangehouden voor het gooien van zwaar vuurwerk bij Koudenhoorn in Warmond.

Het gaat om een 15-jarige jongen uit Rijnsburg en een 18-jarige man uit Sassenheim.

Getuigen alarmeerden de politie, nadat ze meerdere personen illegaal vuurwerk zagen afsteken in de Gemeentehaven in Warmond. De verdachten liepen vervolgens richting Koudenhoorn. Even later konden agenten het tweetal inrekenen.

Beiden zijn aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De 18-jarige jongen bleek bij de fouillering illegaal vuurwerk in zijn bezit te hebben.

Getuigen hadden gezien dat de jongens een zwarte rugtas bij zich hadden. Agenten troffen de tas aan bij de brug voor Koudenhoorn. Ook hierin zat zwaar illegaal vuurwerk.

Vernielingen

In Warmond is het de laatste tijd onrustig. Eerder vond al een vernieling plaats aan een hangbrug en er was een ontploffing op een woonboot. De woningen van de verdachten werden daarom doorzocht.

Lees ook: Vuurwerkbom in gemeentehaven Warmond, gat in wegdek Koudenhoornbrug en Warmond schrikt weer op van bom Koudenhoorn

In de woning van de verdachte uit Sassenheim werd zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie ruimde het vuurwerk op. Ook de brandweer en de technische recherche waren hierbij aanwezig. In de woning in Rijnsburg werd een kleine hoeveelheid legaal vuurwerk aangetroffen. Ook dit werd in beslag genomen.

Donderdagochtend werd een derde verdachte aangehouden. Het gaat om een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De recherche doet onderzoek en bekijkt of het aangehouden drietal betrokken is bij een of meerdere incidenten.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.