Martin van Eeuwijk komend seizoen alsnog naar Quick Boys

Martin van Eeuwijk komend seizoen alsnog naar Quick Boys
Katwijk

Martin van Eeuwijk en Quick Boys gaan toch met elkaar in zee. De spelmaker sluit volgend seizoen alsnog aan bij de Katwijkers, die momenteel de tweede plaats bezetten in de derde divisie.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de 30-jarige Van Eeuwijk deze jaargang al het blauwwit van Quick Boys zou dragen. De Lissenaar zit momenteel echter een schorsing van twaalf maanden uit, die aan het einde van dit seizoen pas afloopt.

Die exorbitante schorsing liep hij half mei op als speler van FC Lisse, op bezoek bij HHC Hardenberg. In die wedstrijd beet Van Eeuwijk tegenstander Ashwin Manuhutu in het bovenbeen. De scheidsrechter was het incident ontgaan, maar na afloop doken foto's van zowel de actie als de bijtafdruk op. Voor zijn club reden genoeg om per direct afscheid te nemen van de spelmaker, die de afgelopen jaren al vaker in opspraak was gekomen en alleen dat seizoen al drie rode kaarten had gekregen.

Quick Boys was er vervolgens als de kippen bij om hem voor dit seizoen vast te leggen, maar dat was buiten de KNVB gerekend. Die was ondertussen een onderzoek naar de actie van Van Eeuwijk gestart. ’Een gewelddadige handeling’, zo rechtvaardigde de tuchtcommissie van de voetbalbond de hoge straf die de recidivist uiteindelijk kreeg toebedeeld.

Nadat zijn schorsing is afgelopen, sluit Van Eeuwijk - die momenteel zelfs niet bij een club zijn conditie op peil mag houden - dus alsnog aan op sportpark Nieuw Zuid, waar hij een contract voor één jaar met een optie voor nog een seizoen tekent. ’De komende periode zal de creatieve linkspoot voor zichzelf gaan trainen, zodat Van Eeuwijk volledig fit aan het nieuwe voetbalseizoen kan beginnen’, zo valt op de website van de Katwijkers te lezen. Daarop geeft de clubleiding van Quick Boys tevens aan ’nog altijd overtuigd te zijn van de kwaliteiten van Martin van Eeuwijk’.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie