Rijnsburgse Boys en Spakenburg in evenwicht

Robert Toret
Spakenburg

In het seizoen 2016-2017 promoveerde Rijnsburgse Boys naar de tweede divisie, door in de finale van de nacompetitie Spakenburg te verslaan. Het betekende voor de ’Blauwen’ bovendien de eerste degradatie in de clubgeschiedenis.

Zaterdag stonden beide amateurgrootmachten voor het eerst sinds die bewogen middag weer tegenover elkaar. Dit keer leverde het treffen geen winnaar op: 1-1.

Wellicht dat de revanchegevoelens nog leefden bij de Spakenburgers, want de thuisploeg ging furieus van start. Balverlies op het Rijnsburgse middenveld leidde een razendsnelle counter in waarvan Argjend Selimi het doeltreffende eindstation was: 1-0.

Diezelfde aanvaller kreeg vervolgens kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar vond onder meer de paal op zijn weg.

Reden genoeg voor Wilfred van Leeuwen om in te grijpen. De coach van de Rijnsburgers haalde verdediger Masies Artien nog binnen het half uur naar de kant. Zijn vervanger, Wesley Goeman, benutte kort voor rust een strafschop, nadat Edo Knol een licht duwtje in de rug had gekregen.

In de tweede helft kwamen de bezoekers beduidend beter voor de dag. Goeman was met een vrije trap nog het dichtst bij succes, terwijl Joël Tillema tevergeefs een strafschop claimde. Aan de stand werd echter niet meer getornd.

Door het puntenverlies ziet Rijnsburgse Boys, dat de zesde plaats met Spakenburg deelt, de achterstand op koploper AFC oplopen tot acht punten.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.