Pecos degradeert na 7-3 nederlaag uit eerste divisie

Ron Hoogendam
Oegstgeest

Voor de tafeltennissers van Pecos uit Oegstgeest is het doek twee ronden voor het einde van de herfstcompetitie in de eerste divisie gevallen.

Voor coach Friso Reitsma kwam de klap na de 7-3 nederlaag tegen nummer drie De Veluwe niet echt hard aan.

„Ik zag het een aantal weken geleden al aankomen na de nederlaag tegen Scylla 2, dus echt een verrassing was het niet. Het is nu even koffiedik kijken hoe we er volgend seizoen voor staan, want met ons tweede team gaat het ook niet al te best.”

Reitsma doelde ook op het vertrek van Tim Gras naar Tempo Team. Mochten de reserves ook degraderen, dan is het zo goed als zeker dat de dit seizoen aangetrokken ’kopman’ Elwin Huiden verkast.

Zaterdag was niet Huiden, maar Ibrahim Yildizlar de man van de middag. Met name zijn klinkende zeges op de ex-internationals Paul Haldan en Ron van Spanje waren om in te lijsten.

Scylla 2 vecht in dezelfde poule ook voor lijfsbehoud en tekende tegen concurrent voor de vierde plaats VVV voor een 6-4 zege.

Pecos 2 kreeg in de eerste divisie A thuis tegen Westa geen poot aan de grond en verloor met 8-2. Tony Nader hield de schade ’beperkt’. De achterstand op SKF, de komende tegenstander, bedraagt drie punten.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.