Jeugd ZVL kan niet op tegen ervaren Ravijn

Wim Siera
Leiden

De vrouwen van ZVL 1886 hebben het in de openingsfase van het seizoen 2018-2019 niet makkelijk. De Leidse eredivisionist ging in de kwartfinale van de bekercompetitie met 11-7 onderuit tegen Het Ravijn.

Over twee weken volgt in Nijverdal de return. Om door te bekeren moet ZVL 1886 met vier doelpunten verschil of meer winnen.

Op basis van de verrichtingen in De Zijl wordt dat nog een heel lastige opgave. Het ervaren Het Ravijn rekende in de bekerwedstrijd heel subtiel af met de jeugdige Leidse talenten.

Het veldspel van de thuisploeg was zeker het aankijken waard, maar het ontbrak net als twee weken geleden in de competitiewedstrijd tegen GZC Donk (14-4 verlies) aan de nodige scherpte voor het doel.

,,Dat is een kwestie van meters maken”, aldus trainer Jacob Spijker, die het volste vertrouwen heeft in zijn team. ,,Over een paar maanden spelen we een klasse beter en dan gaan we het een ploeg als Het Ravijn nog moeilijk maken.’’

Zaterdag kwam de ploeg uit het oosten van het land niet in de problemen. Halverwege was de score opgelopen tot 3-6 en die marge kon ZVL 1886 niet meer overbruggen. De doelpunten kwamen van Rozanne Voorvelt (2), Marianne de Groot, Roline Schuyt, Malissa van Rijn, Moran Lindhout en Isis Keijzer.

De vijftienjarige Anna Pauli maakte haar debuut in de hoofdmacht van ZVL.

Het blijft maar tegendoelpunten regenen bij Z en PC Katwijk. De eersteklasser scoort er deze competitie als vanouds lustig op los, maar slaagt er maar niet in de defensie op orde te krijgen. Zaterdag was het in de zevende speelronde weer eens zover. Debutant Aqua-Novio bracht Katwijk in Nijmegen een 20-14 nederlaag toe.

Ondanks de nederlaag was trainer Bas Willemsen niet ontevreden. ,,Aqua-Novia is gewoon een goede ploeg met veel schotkracht. Die tegendoelpunten zeggen me nu ook niet zoveel. Tot 6-5 konden we overigens netjes bijblijven.’’ Maikel Schaap scoorde vijf keer.

De waterpolomannen van Alkemade boekten zaterdag de tweede zege van het seizoen. De derdeklasser won met 10-7 van West Friesland. Door de zege stijgt de ploeg van trainer Kevin van der Meer met zeven punten uit zeven wedstrijden naar de achtste plaats.

Beide ploegen waren lange tijd aan elkaar gewaagd. Met nog een enkele periode te spelen stond er een 7-6 stand op het scorebord. In de slotfase nam de thuisploeg afstand. Thomas van Ast, Timo Bongers en Richard Turk scoorden alle drie tweemaal.

De vrouwen van Katwijk lieten geen spaan heel van De Kempvis. De nummer drie van de tweede klasse won met maar liefst 19-5.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.