Rode kaart kost Valken ’68 de zege

Hennie Kanbier
Zaterdag tweede klasse

Voor Valken’68 leek er weinig aan de hand in de uitbeurt bij RCL, maar de dominantie verdween na de tweede gele kaart voor Marc Langeveld.

Daarvoor had Jaco van der Bent de score geopend vanaf elf meter, na een door de scheidsrechter bestrafte overtreding van doelman Andrew Bontje op Selmo Kurbegovic. De Valkenburgers raakten de controle kwijt en tegen het einde van de wedstrijd profiteerden de Leiderdorpers optimaal van de numerieke minderheid bij de ploeg van Arie van Duijn. Sem Overduin maakte de gelijkmaker en Ali Barokzay bezorgde RCL de winst. Van Duijn: ,,Ik ben hier meer dan ziek van. RCL had voor de rode kaart niets in te brengen.”

Docos zakte verder weg door een tamelijk kansloze nederlaag op eigen bodem tegen HVC’10 (0-3). De Leidse ploeg zorgde via Simon Joubij nog voor gevaar met een schot tegen de lat, maar de Hoek van Hollanders kwamen voor de pauze op voorsprong. Halverwege de tweede helft scoorden de bezoekers tweemaal.

TAVV blijft laatste. De Ter Aarders kwamen aanvankelijk goed mee met SC Monster, maar na het wegvallen van aanvaller Mitchel van Wijk verdween het gif. Na een uur werd het 1-0. Omdat de ploeg van Frenk van der Kleij moest gaan forceren, ontstond er ruimte voor de Westlanders met een tweede doelpunt als uitkomst.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.