Alphense Boys wint, Hillegom zakt verder af

Robert Toret
Zondag hoofdklasse

Na een nederlaag en een gelijkspel wist Alphense Boys weer eens te winnen. Op eigen veld werd VC Vlissingen bij vlagen horendol gespeeld, maar desondanks was de opluchting bij de ploeg van Hein van Heek groot na afloop van de 1-0 zege.

Het had alles te maken met de vele opgelegde kansen die de Alphenaren misten, nadat Arjan Ouwendijk nog wel het goede voorbeeld had gegeven, door de bal al na vier minuten heerlijk binnen te volleren. Van Heek: „Dat was een prachtige goal, na een vloeiende aanval. Maar daarna kregen we kans op kans om verder uit te lopen, de een nog mooier dan de ander. We hadden hier gewoon met een nulletje of acht moeten winnen. Maar in plaats daarvan kregen we in de slotfase, toen de pijp leeg was, nog bijna het deksel op de neus. Gelukkig hield onze keeper, Tim van der Linden, ons overeind.”

Door de winst rukte Alphense Boys op naar de zevende plek. „Het is zaak om aan te haken.”

Eerste klasse

Bij Hillegom waren twee treffers van Jeroen Dedel niet genoeg om tegen LSVV een punt te pakken: 2-3. De formatie van trainer Stefan Teeken zakte door die nederlaag naar de voorlaatste plaats en heeft alleen Zeeburgia nog onder zich staan. Komend weekend krijgen de Hillegommers AFC ’34 op bezoek, een ploeg die eveneens bivakkeert in de onderste regionen van de eerste klasse.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.