Eerste nederlaag Van Nispen

Hennie Kanbier
Zaterdag derde klasse

Van Nispen zag de riante voorsprong slinken tot drie punten ten opzichte van twee achtervolgers. De Zilkers gingen met 3-0 onderuit in Waddinxveen. ’Dader’ Be Fair naderde tot op drie punten, samen met Lugdunum. De thuisploeg pakte voor de pauze al een 2-0 voorsprong.

Alphia deed zichzelf tekort tegen DSVP (3-2). De ploeg van Angelo Leverock kreeg genoeg kansen om verder weg te lopen dan 0-1, maar kort voor de pauze ging het tweemaal fout.

Ook na de rust zat er meer in voor de Alphenaren, maar de 3-1 van de Pijnackers maakte het karwei te groot voor de promovendus. Voor de oranjehemden scoorden Bas Hazebroek en Vincent Hoogervorst. „We krijgen best vaak de complimenten, maar even zo vaak laten we het zelf liggen om ons betere spel te vertalen in winst.”

VVSB was een maatje te groot voor BSC’68 (4-2), maar liet na veel meer afstand te nemen van de ploeg uit Benthuizen. „Dat verwijt kan ik mijn ploeg maken, maar voor het overige heb ik wel een aantal prima uitgespeelde aanvallen gezien. We kunnen zo langzamerhand wel stellen dat de derde klasse ons wel ligt”, sprak Rob Jonkman met tevredenheid. Voor de Noordwijkerhouters was Ramon Hoek tweemaal succesvol en Jasper van Stijn en Jelle Homan scoorden ieder ook een treffer.

Blauw Zwart en CVC Reeuwijk deelden de punten (1-1) en scoorden beide uit een strafschop. Bastiaan Hendriksen faalde niet vanaf elf meter namens de Wassenaarders.

In de derde klasse B (West I) bleef Kagia ook na de achtste speeldag foutloos. IJmuiden kwam nog wel op voorsprong, maar Rens Lamboo zorgde rap voor de gelijkmaker vanaf elf meter. Na de rust lieten de Kagianen geen spaan heel van de bezoekers, die ook nog eens met tien man eindigden vanwege een rode kaart.

Tijs van der Schinkel voegde twee doelpunten aan zijn totaal toe, terwijl Roy Hogewoning en Jesper Imanse de zege (5-1) nog meer glans gaven. De vier achtervolgers wonnen ook, maar de voorsprong op de nummer twee bleef staan op liefst acht punten.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.