Quick Boys doet wat het moet doen in Friesland

Robert Toret
Harkema

Genoeg voor winst van de eerste periode was het weliswaar niet, maar met een 1-4 zege op Harkemase Boys profiteerde Quick Boys wel optimaal van de halve misstap van titelconcurrent Noordwijk, op bezoek bij ASWH (3-3).

De Katwijkers kenden een makkelijke middag in Friesland. Opnieuw bewees Kay Tejan zijn waarde voor de ploeg van Erik Assink. Eerst reageerde de rechtsbuiten alert op de rebound die Erick Jansema op een schot van Dennis Kaars moest toestaan en vervolgens was hij de Harkemase Boys-doelman ook bij een dieptepass te slim en te snel af: 2-0. Het waren alweer de achtste en negende seizoenstreffer van de oud-speler van FC Volendam.

Nog voor rust wist Quick Boys de voorsprong verder uit te breiden. Kelvin Maynard benutte een strafschop in twee instanties, nadat een voorzet van Jesse van Nieuwkerk tegen een Friese arm was gekomen.

Met het hoofd al in de kleedkamer moesten de bezoekers toch nog een tegentreffer slikken. Robert Stelpstra strafte de Katwijkse onachtzaamheid genadeloos af.

Het bleek allerminst de opmaat voor een tweede helft waarin de Friezen zouden stormen. Met de voet van het gaspedaal voetbalde Quick Boys zich plichtmatig naar het laatste fluitsignaal. Tien minuten voor tijd mocht Maynard opnieuw vanaf elf meter aanleggen, dit keer na een overtreding op Van Nieuwkerk. Nu had de verdediger geen herkansing nodig om het net te vinden.

Door de winst nestelde Quick Boys zich naast Noordwijk aan kop. Op 1 december ontmoeten de twee elkaar op de Duinwetering in Noordwijk.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.