Goedendoelenrestaurant zoekt plek in Leiden

Happietaria 2017 bij Nieuwe Energie leverde meer dan twee keer het streefbedrag op.

Happietaria 2017 bij Nieuwe Energie leverde meer dan twee keer het streefbedrag op.© Archieffoto Taco van der Eb

Binnert Jan Glastra
Leiden

Het tweejaarlijkse goedendoelenrestaurant Happietaria is dit jaar van 4 februari tot en met 1 maart. Onder het motto ’neem een hap uit de mensenhandel’ steunen gasten met hun rekening een project tegen mensenhandel, misbruik en uitbuiting in Azië.

Een locatie hebben de christelijke studentenverenigingen die het pop-uprestaurant straks vrijwillig uitbaten nog niet gevonden in Leiden.

Een missie wel: ditmaal gaat de volledige opbrengst van het restaurant naar het project van hulporganisatie Tear in Azië, waar zo’n 30 miljoen mensen het slachtoffer zijn van mensenhandel. Tear steunt ter plaatse sociale ondernemers met een driejarig leiderschapstrainingsprogramma.

Het streefbedrag is 30.000 euro. Of dat gehaald wordt, is uiteraard afhankelijk van het aantal gasten, maar in belangrijke mate ook van het aantal sponsors.

De vorige editie, in de restaurantruimte van Nieuwe Energie, kon zich in zoveel steun verheugen dat Happietaria amper nog inkoopkosten had. De organisatie kon als gevolg daarvan liefst 63.000 euro overmaken aan toen een project in Bolivia.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.