Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk naar de stembus [update]

Bij de rotonde aan de Beeklaan dingen verschillende partijen naar de gunst van de kiezer.© Foto Leidsch Dagblad

Peter van der Hulst
Noordwijk

De stembureaus in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk zijn woensdagmorgen om 07.30 uur opengegaan voor de verkiezing van een nieuwe gemeenteraad.

Net als in elf andere gemeenten in het land vindt de stembusgang nu pas plaats omdat vele dorpen per 1 januari gaan fuseren. Zo gaan Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk in 2019 op in de nieuwe gemeente Noordwijk.

De inwoners van de dorpen kunnen nauwelijks zeggen dat verkiezingen onopgemerkt zijn gebleven. Wekenlang komen partijprominenten opdraven, worden er flyers uitgedeeld en posters opgehangen.

Soms is het zelfs dringen om een plek zoals bij de rotonde Beeklaan/Gladiolusstraat in Noordwijk Binnen. PUUR, VVD en Lijst Salman Noordwijk vechten op enkele vierkante meters om de gunst van de kiezers. In sommige straten zijn de ramen behangen met affiches.

Wie het dan nog niet wil weten, moet dan ook maar de computer en mobiele telefoon weren. Via Facebook en Twitter roepen tal van kandidaten hun achterban namelijk op om toch maar vooral op hen te gaan stemmen.

De inwoners hebben nog tot woensdagavond negen uur de tijd om in een van 24 stembureaus in de verschillende kernen met het potlood een van de vakjes rood te kleuren. De uitslag wordt rond middernacht verwacht. In totaal zijn er 27 raadszetels te verdelen.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.