Katwijkse ijsclubs geven moed niet op

Jonge schaatsers bij het Katwijkse gemeentehuis.

Jonge schaatsers bij het Katwijkse gemeentehuis.© Archieffoto

Hielke Biemond
Katwijk

De Katwijkse ijsverenigingen geven de hoop op een nieuwe ijsbaan van 333 meter in Leiden nog niet op. Zij hebben het college van burgemeester en wethouders per brief voorgesteld om zelf een flink bedrag mee te betalen.

Details willen zij nog niet prijsgeven, maar het is duidelijk dat het een soortgelijke constructie is als in Alphen aan den Rijn. Daar willen de ijsclubs aan een eigen bijdrage van drie ton komen door een renteloze lening en een sociale hypotheek af te sluiten bij de eigen gemeente.

De Katwijkse gemeenteraad schoof vorige maand het besluit over meebetalen aan een nieuwe Leidse ijsbaan van 333 meter voor zich uit. Op dat moment was er geen meerderheid voor. Coalitiepartij SGP gaf aan er wel voor te porren te zijn als de ijsclubs zelf 128.000 euro zouden bijdragen en de gemeente de resterende 260.000 euro.

Het Katwijkse college komt met een nieuw voorstel voor de financiering naar de gemeenteraad, in de hoop die in beweging te krijgen, en daarmee de Leidse politiek. De ijsclubs zien in de woorden van de Leidse sportwethouder Paul Dirkse, dat het bij een nieuwe ijsbaan van 250 meter blijft, nog geen definitief ’nee’.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.