Lies Spruit wordt informateur in Noordwijk

Lies Spruit

Lies Spruit© Archieffoto Hielco Kuipers

Peter van der Hulst
Noordwijk

Lies Spruit wordt informateur in Noordwijk. De burgemeester van Lisse gaat de komende dagen onderzoeken met welke partijen een nieuwe coalitie kan worden gevormd. De aanstelling van Spruit is gebeurd met instemming van alle partijen.

Spruit gaat meteen na de verkiezingen aan de slag met gesprekken met vertegenwoordigers van de partijen. Daarbij brengt ze ook in kaart welke onderwerpen aandacht verdienen in een coalitieakkoord.

Begin volgende week moet haar advies klaar zijn. Daarna kunnen de onderhandelingen tussen de beoogde collegepartijen beginnen.

Het is de bedoeling dat op 2 januari, gelijktijdig met de gemeenteraad, de nieuwe wethouders worden geïnstalleerd.

Wie de waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente wordt, is dan ook bekend. Commissaris van de koning Jaap Smit gaat de komende tijd in overleg met de nieuwe fractievoorzitters, waarna hij zijn keuze bepaalt.

De waarnemer blijft in dienst totdat in 2019 een nieuwe vaste burgemeester is benoemd. Die procedure begint pas na de jaarwisseling. Dan zal de gemeenteraad eerst een profielschets opstellen, een lijst met vaardigheden waaraan de eerste burger dient te voldoen.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.