Midden-Oosten cultuurmarkt in Leiden

Ahmet Polat.

Ahmet Polat.© Foto ANP

Theo de With
Leiden

In het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden wordt zaterdag 24 november de Midden-Oosten cultuurmarkt gehouden. Tussen 10.00 en 17.00 uur staat de Tempelzaal in het teken van muziek, dans, mode, kunst en lekkernijen uit het Midden-Oosten.

De organisatie is in handen van het Leids Universitair Centrum voor de studie van Islam en Samenleving (LUCIS). Burgemeester Henri Lenferink verricht om 13.00 uur de officiële opening. Fotograaf Ahmet Polet houdt de zogeheten keynote-lezing. Hij was een paar jaar geleden de fotograaf des vaderlands en gaat het in zijn voordracht hebben over hoe media het Midden-Oosten neerzetten.

Verder zijn er optredens van het Leids kamerkoor Het Zingend Hart en het Nazeer Abdulhai Trio. Ook is er een modeshow van Palestijnse jurken. De Syriër Ahmad Khatib laat het publiek kennismaken met derwisj. Deze ronddraaiende dans is een eeuwenoude traditie in het Midden-Oosten.

Daarnaast kunnen bezoekers kiezen uit lezingen over onder meer helden in de moderne Arabische literatuur en nationalisme in Turks televisiedrama. De markt die ook allerlei kraampjes omvat, is gratis toegankelijk.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.