CDA Lisse: nu snel lagere ozb voor clubs

RTV Bollenstreek ondertekende ook.

RTV Bollenstreek ondertekende ook.

Sjaak Smakman
Lisse

Het college moet snel met een voorstel komen om de onroerende-zaakbelasting (ozb) voor clubs en verenigingen te verlagen nu dat mogelijk wordt, stelt het Lissese CDA in schriftelijke vragen.

Vorige week omhelsde de Tweede Kamer het initiatief van CDA’er Pieter Omtzigt om gemeenten de ruimte te geven de ozb voor clubs en verenigingen te verlagen. In plaats van het tarief voor eigenaren van niet-woningen mogen ze straks het veel lagere eigenarentarief voor woningen rekenen. Het ozb-gebruikersdeel mogen ze zelfs helemaal schrappen.

Op initiatief van de Lissesche IJsclub schreven twaalf clubs in september een brandbrief aan de raad over de ozb, die volgens hen een buitensporige aanslag op de clubkassen doet. De politiek wilde eerst weten wat de mogelijkheden zijn. Die komen er nu en dat kan de clubs veel geld schelen: als Lisse besluit om het woningtarief in plaats van het niet-woningtarief in rekening te brengen, dan scheelt dat de verenigingen ongeveer een kwart. Wordt ook het gebruikersdeel geschrapt, dan scheelt dat de verenigingen zelfs driekwart. CDA vraagt overigens alleen om invoering van het woningtarief.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.