KookSoof strijkt neer in Leiden

Lies Visschedijk, hoofdrolspeelster in de serie ’Soof’.

Lies Visschedijk, hoofdrolspeelster in de serie ’Soof’.© ANP

Laura Heerlien
Leiden

Het is weer eens wat anders dan een billboard: het glazen minirestaurantje ’De Kooksoof’ op de Beestenmarkt. Soof-fans zijn er de komende dagen welkom voor een - gratis - hapje en drankje.

,,We willen de wereld van Soof naar het publiek brengen”, vertelt woordvoerder Martijn de Korte. ,,Juist in Leiden ja, want wat blijkt uit ons onderzoek op sociale media: hier wonen de meeste Soof-fans.”

Het tweede seizoen van de serie Soof is vanaf donderdag te zien bij Videoland, vandaar de promotieactie. In de pop-up KookSoof proef je de sfeer van de serie en de films over Soof - geïnspireerd door de columns van Sylvia Witteman. Zo staan er fotolijstjes die je bij Soof thuis ziet en zijn de lichtletters en het taartplateau uit de ’echte’ KookSoof ook hier te zien.

De KookSoof is donderdag 29 november open van 16.00-18.00, vrijdag 30 november van 16.00-19.00, zaterdag 1 december van 10.00-15.00 en zondag 2 december van 13.00-16.00 uur.

Donderdagavond 29 november wordt er van 18.30 tot 20.30 uur een besloten avond gehouden, waarbij twee acteurs uit de cast aanwezig zijn.

Wie, dat is geheim, maar je kunt tot donderdag 11 uur meedoen aan een winactie om erbij te zijn. Je krijgt hapjes, drankjes en kunt in gesprek gaan met de acteurs.

Op facebook/leidschdagblad maak je kans op de twee kaartjes door te taggen wie je mee wil nemen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.