Noordwijkse coalitie van NZLokaal, CDA, VVD en Lijst Salman in de maak

Lies Spruit (op de achtergrond) presenteert haar rapport. CDA’ers Theo Alkemade en Henri de Jong en VVD’er Mariëlle Epping-Immerzeel luisteren toe.

Lies Spruit (op de achtergrond) presenteert haar rapport. CDA’ers Theo Alkemade en Henri de Jong en VVD’er Mariëlle Epping-Immerzeel luisteren toe.© Foto Leidsch Dagblad

Peter van der Hulst
Noordwijk

NZLokaal, CDA, VVD en Lijst Salman Noordwijk gaan de komende tijd proberen een college voor de nieuwe gemeente Noordwijk te formeren. Alle acht de partijen in de gemeenteraad gaven in een gesprek met formateur Lies Spruit aan dat een samenwerkingsverband met de drie grootste partijen - NZLokaal, CDA en VVD hebben elk vijf zetels - een logische keuze zou zijn, aangevuld met een vierde partij.

Die vierde partij is vooralsnog Lijst Salman Noordwijk, maar de drie partijen willen wel eerst een stevig gesprek met die partij over de stevige uitlatingen en opstelling in de campagne.

Zo willen de drie partijen eerst tekst en uitleg hebben over de negatieve uitlatingen over Noordwijkerhouters en arbeidsmigranten. Het behoeft evenzeer uitleg dat Lijst Salman zich in de campagne afzette tegen het college van het huidige Noordwijk terwijl het daar de afgelopen vier jaar zelf deel van uitmaakte.

Na de verkiezingen van vorige week heeft informateur Lies Spruit de mogelijke coalities onderzocht. De burgemeester van Lisse voerde gesprekken met vertegenwoordigers van alle partijen. Zij presenteerde woensdagochtend haar rapport.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.