Mishandelde Leidse agent is alles kwijt

Agent Damien in het ziekenhuis, januari 2018.
© Archief
Leiden

Hij moest zijn huis in de Haarlemse binnenstad verkopen, zijn vrouw is depressief en een van zijn kinderen gaat naar een psycholoog. Hij wordt hoogstwaarschijnlijk afgekeurd voor het politiewerk op straat wat hij deed.

Dat zei agent Damien Kok vrijdag voor de rechtbank in Den Haag.

Damien werd tijdens oud en nieuw mishandeld in het centrum van Leiden. Sindsdien is hij ernstig getraumatiseerd.

Lees een uitgebreid verslag van de rechtszaak: Agent Damien Kok: ’Daar zit geen verdachte, dat is een dader’ [video]

Hij liep een gecompliceerde beenbreuk op, raakte zijn voet bijna kwijt en heeft nog steeds dagelijks pijn. Hij kan niet meer ravotten met zijn drie jonge kinderen.

Concentreren gaat ook lastig vanwege een posttraumatisch stress syndroom waarvoor hij wordt behandeld. Hij was thuis de stabiele factor omdat zijn vrouw met een burn-out thuis zat.

Lees ook: Verdachte van zware mishandeling politieman Damien ontkent doodschop

Lees ook: Agent Damien dankbaar voor steun maar nog niet hersteld

Toen ook hij slachtoffer werd, vielen er inkomsten weg en werd het huis in de Haarlemse binnenstad noodgedwongen verkocht.

Bovenop dat alles kreeg hij vorige week ook nog eens te horen dat hij hoogstwaarschijnlijk wordt afgekeurd voor het werk dat hij deed bij de politie.

Lees ook: De schoenen van politieman Damien zijn nog niet thuis

Die slachtofferverklaring, voorgelezen door de agent in de rechtbank van Den Haag, sloeg in als een bom in de rechtszaal. Een tiental aanwezige agenten zat te huilen op de publieke tribune.

De 19-jarige verdachte Ali H. ontkende in alle toonaarden. Hij was het niet geweest die de agent een Ninja-trap had gegeven in de Nieuwjaarsnacht. Hij was alleen gaan kijken met zijn vrienden omdat hij een schreeuw hoorde.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.