Leython wint nipt, Gemini is kansloos

Leython wint nipt, Gemini is kansloos
Leiderdorp

Leython heeft zich net op tijd hersteld tegen het Haagse Kalinko. De ploeg van René Leeflang sleepte ternauwernood een 2-3 overwinning uit het vuur.

,,Het was een beetje een beladen wedstrijd’’, had trainer Leeflang gezien. ,,Een speelster van ons, Claudia Parker Verboom, komt bij Kalinko vandaan. En hun spelverdeelster, Lisan Coman, heeft lang bij ons gespeeld. Dat zorgde vooraf een beetje voor spanningen en een beladen wedstrijd. Dat zag je wel aan ons’’, ging de oefenmeester verder.

In de eerste twee sets konden de Leiderdorpsen slecht omgaan met de druk en die gingen dan ook simpel naar de thuisploeg: 25-19 en 25-16.

In de derde set ging het tot 15-16 gelijk op. ,,Op dat punt gingen hun assistent-trainer en trainer vrij heftig in discussie met de scheidsrechter. De assistent werd zelfs weggestuurd. Wij kregen ook het volgende punt toegekend. Daar kregen wij heel veel energie van en het knakte de tegenstander een beetje’’, vertelde Leeflang. Zo ging de derde set naar de ploeg uit Leiderdorp en ook de vierde set hield Leython dat goede gevoel vast: 25-18.

,,De beslissende set was ontzettend spannend. Op een gegeven moment kwamen wij op 14-13 en brachten we Yolande Zuijdgeest voor de service. Ik zei tegen haar dat ze volle bak moest gaan’’, zei Leeflang. De sterk serverende Zuijdgeest nam daarom alle risico met haar opslag en sloeg zo de overwinning letterlijk binnen.

Afgetekend

De mannen van Gemini-Kangeroes verloren zaterdag afgetekend van NVC. De Voorschotenaren hadden zich duidelijk meer voorgesteld van de wedstrijd tegen de nummer twee in de tweede divisie: 0-4. ,,Natuurlijk hoop je op meer. We doen het dit seizoen boven verwachting goed met een vijfde plek. Dan is het leuk als je je met een topploeg kan meten’’, aldus trainer Cees de Ridder.

Die meting werd alleen helemaal niet leuk. De thuisploeg had geen enkele set kans op meer. ,,Dan ben je ook niet heel teleurgesteld. Als je verliest, omdat je geen schijn van kans hebt, dan is dat minder erg dan als je zelf te weinig hebt gedaan . Snel vergeten en naar volgende week’’, sloot De Ridder af.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie