Jon Hermans wordt waarnemend burgemeester in Noordwijk

Jon Hermans.© Publiciteitsfoto

Peter van der Hulst
Noordwijk

Jon Hermans-Vloedbeld wordt op 1 januari waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Noordwijk. Noordwijkerhout en het huidige Noordwijk fuseren op die datum. Gerrit Goedhart en Jan Rijpstra, de huidige burgemeesters van respectievelijk Noordwijkerhout en Noordwijk wordt ontslag verleend.

De 64-jarige Hermans beschikt over ruime bestuurlijke ervaring. De VVD-politica is sinds september 2016 waarnemend burgemeester in Oud-Beijerland. Die plaats krijgt ook te maken met een gemeentelijke herindeling en gaat per 1 januari op in de gemeente Hoeksche Waard. Eerder was zij burgemeester van Ouderkerk, Ridderkerk en Almelo.

De keuze voor Hermans is in overleg met de fractievoorzitters van de nieuwe gemeente Noordwijk tot stand gekomen. Na een eerste gesprek over het profiel van de waarnemend burgemeester heeft commissaris van de koning in Zuid-Holland Jaap Smit Hermans voorgesteld als kandidaat. De fractievoorzitters hebben daarop met haar gesproken en ingestemd met de voordracht.

Hermans blijft aan tot het moment dat de procedure van een kroonbenoemde burgemeester is doorlopen. De nieuwe gemeenteraad zal daarvoor eerst een profielschets opstellen. Later in het jaar moet Noordwijk dan weer over een vaste burgemeester beschikken.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.