Drie tijdelijke schaatsbanen in Alphen aan den Rijn

Drie tijdelijke schaatsbanen in Alphen aan den Rijn
Alphen aan den Rijn

Alphenaren kunnen deze maand op drie plaatsen schaatsen.

De schaatsen kunnen komend weekeinde al onder voor wat oefeningen op het Rijnplein. Daar gaat morgen een maand durend ’ijsfestijn’ van start.

Tot en met 7 januari is het hier mogelijk om schaatsen te huren en rondjes te maken op een overdekte baan.

In het weekeinde van 15 december gaat een kunststofbaan open op het Thorbeckeplein en opent gelijktijdig in museumpark Archeon een ijsbaan.

Ook in het museumpark langs de N11 maakt de ijsbaan deel uit uit van een uitgebreid winterprogramma. Zo is er komend weekeinde al een Winter Fair Yule Fest te bezoeken en is het gehele park in winterse sfeer aangekleed, met sneeuw en knappende houtvuren.

De schaatsplek - 200 vierkante meter groot - op het Thorbeckeplein is van vrijdag 15 tot en met zondag 17 december te bezoeken. In dat weekeinde is het feest op het plein aan de Lage Zijde, met het evenement Winter Culinair. Rondom een grote kerstboom zijn proeverijen vanuit chalets en foodtrucks en er is een kleine kerstmarkt. De Stichting Culinair Alphen organiseert het evenement met de horecagelegenheden op en rond het plein.

Wie op echt ijs wil schaatsen, kan hetzelfde weekeinde terecht in Archeon. Dat is geopend van 11.00 tot 16.00 uur en is ook de gehele kerstvakantie open: van 22 december tot en met 6 januari. Ook in het weekeinde daarna, op 12 en 13 januari, is schaatsen mogelijk.

Meer nieuws uit Leiden