Henk Hannemann in Leidse steeg en galerie

Kunst tijdelijk te zien in de Koornbrugsteeg.© Foto Leidsch Dagblad

Theo de With
Leiden

Henk Hannemann timmert aan de weg met zijn kunst. Zijn creaties zijn nu al te zien in de Leidse Koornbrugsteeg en vanaf volgende week ook bij Ars Aemula Naturae.

Tegen de gevel van het pand aan de Koornbrugsteeg 5 heeft de Leidse kunstenaar een aantal van zijn werken bevestigd. Illegaal, geeft hij toe. ,,Maar van de buren heb ik begrepen dat de eigenaar geen bezwaar heeft. Ik denk zelfs dat het hem wel goed uitkomt. De gemeente had laten weten niet gelukkig te zijn met de dichtgetimmerde etalage. Nu kan hij tenminste zeggen dat hij kunst heeft hangen.’’

Vanaf 15 december exposeert Hannemann ook bij kunstenaarsvereniging Ars Aemula Naturae. Hiermee viert hij zijn eerste lustrum als kunstenaar. Zijn collages en assemblages (kistjes met objecten) toonde hij de afgelopen vijf jaar op kleinschalige exposities en kunstmarkten. Hij maakt gebruik van oude boeken en tijdschriften en afgedankte spullen. De kunstenaar noemt het ’werken van weemoed en verlangen’.

Deze tentoonstelling wordt zondag 16 december om 16.00 uur geopend. Bij de afsluiting op zondag 30 december treedt sessiemuzikant Theo Sieben op.

Toch vindt Henk Hannemann het stoer om zijn werk daarnaast in de openlucht te hangen. ,,Het kan gesloopt of gejat worden. Dat is dan maar zo. Het wordt in elk geval gezien. In een gemiddelde galerie mag je blij zijn als je op een regenachtige zondagmiddag zes bezoekers krijgt.’’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.