Ideeënwedstrijd voor Bio Science Park

© Archieffoto/Hielco Kuipers

Loman Leefmans
Leiden

Kunstenaars, ontwerpers en andere creatieve Leidenaars worden opgeroepen mee te doen aan een ideeënwedstrijd voor het Leidse Bio Science Park.

Daar moet een hartlijn komen, zoals de organisatoren het omschrijven. Een soort rode draad of centrale band voor en door het hele gebied en die het gebied meer tot een geheel gaat maken. ,,Iets met verlichting of kleur of kunst of groen of teksten of waterpartijen’’, zo laat wethouder Paul Dirkse zijn fantasie de vrije loop bij de aankondiging van het bijzondere initiatief.

De ideeënwedstrijd is een initiatief van universiteit, LUMC, ondernemersvereniging en de gemeente, met hoofdprijzen van tweeduizend, drieduizend en vijfduizend euro.

Het Bio Science Park is nu nog een langgerekt bedrijventerrein tussen het Leidse station en rijksweg A44. Binnenkort komen daar, ter hoogte van de Haagse Schouwweg, ook (studenten)woningen, winkels en horeca bij. Die ’functiemenging’ en het ’campusgevoel’ benadrukken, dat is zowel het thema als de achterliggende gedachte bij het ontwerpduel dat zowel voor professionals als amateurs open staat.

Inzendingen moeten uiterlijk donderdag 17 januari om 13.00 uur zijn aangemeld via de website van de gemeente. Daarop zijn tot die tijd de spelregels te vinden. Het beste idee wordt, mits binnen de financiële perken, over enkele jaren ook uitgevoerd.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.