Getuigen gezocht van inbraak bij verzorgingstehuis in Leiden

Getuigen gezocht van inbraak bij verzorgingstehuis in Leiden
© Archieffoto
LEIDEN

Drie mannen hebben donderdagochtend geprobeerd in te breken bij een verzorgingstehuis aan de Aaltje Noordewierlaan. Door een oplettende medewerker werden zij uiteindelijk betrapt, waarna zij zonder buit het pand zijn uitgevlucht. De politie is op zoek naar getuigen.

Uit camerabeelden van het verzorgingshuis blijkt dat omstreeks 01.50 uur een ruit aan de achterzijde van het pand werd ingeslagen, maar dat de verdachten niet binnen zijn geweest. De drie verdachten zijn later teruggekeerd en werden, rond 4.25 uur, door een medewerkster in het pand ontdekt toen zij gerommel hoorde.

Nadat zij door de medewerkster gezien waren zijn de inbrekers via de achterzijde van het tehuis weggerend. Hondengeleiders van de politie lieten hun honden nog de omgeving afspeuren, maar zij vonden geen spoor van de verdachten.

Vluchtroute

Het verzorgingshuis grenst aan de achterzijde aan een parkje. De verdachten zijn weggerend via het Rogier van Otterloopad, of via de Darius Milhaudstraat. De drie mannen waren in het donker gekleed en droegen mogelijk gezichtsbedekking.

Getuigen die meer weten, kunnen zich melden bij de politie.

Meer nieuws uit Leiden