Dekkend netwerk van AED’s in Lisse

Dekkend netwerk van AED’s in Lisse
Een AED.
© foto pr
Lisse

Met de aanschaf van nog eens vijf AED’s, waarmee via een stroomstoot een hart na een hartaanval weer op gang kan worden gebracht, heeft Lisse straks een dekkend netwerk van AED’s die 24 uur per dag beschikbaar zijn.

Om de overlevingskans zo groot mogelijk en de (hersen)schade zo klein mogelijk te houden is het belangrijke dat binnen zes minuten een hart weer op gang wordt gebracht. Omdat ambulancepersoneel en andere hulpverleners niet altijd binnen die tijd aanwezig zijn, zijn in Lisse net als in veel andere gemeenten op tientallen plaatsen AED’s aanwezig die door speciaal getrainde vrijwilligers kunnen worden bediend. De meest in buurt van een slachtoffer wonende

In Lisse zijn er inmiddels al 251 burgerhulpverleners en 29 van hen hebben bij wijze van experiment een ’eigen’ AED. Hoewel er tientallen AED’s zijn, zijn de meeste daarvan maar een deel van de dag beschikbaar omdat ze bij bedrijven, instellingen en verenigingen binnen hangen. Met de aanschaf van vijf extra AED’s en zeven buitenkasten is er straks in Lisse overla binnen 500 meter een AED die dag en nacht beschikbaar is.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Keuze van de redactie